MENIU

Un tânăr a murit după ce şi-a tatuat un mesaj pe picior. Ce conţinea vopseaua

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Texas a murit după ce şi-a tatuat pe piciorul drept un mesaj, apoi a mers şi a înotat în Golful Mexicului. 

Bărbatul și-a tatuat pe piciorul drept mesajul : „Jesus is my life” (Iisus este viața mea), alături de o imagine cu două mâini care se roagă.

Tânărul a fost să înoate în Golful Mexicului la cinci zile după ce și-a făcut tatuajul. După trei zile a ajuns la spital cu dureri severe la ambele membre inferioare. Printre simptome se număra: febra, frisoane și roșeață în jurul tatuajului. La scurt timp, starea lui s-a înrăutățit: începuse să intre în șoc septic, iar rinichi erau afectați.

Pe lângă asta, bărbatul suferea de o boală cronică la ficat din cauza cantității mari de bere pe care o consuma zilnic. Sistemul său imunitar era deja slăbit, fapt ce a permis instalarea infecției mai ușor.

Doctorii l-au ținut conectat la aparate și, după 18 zile, l-au deconectat sperând la „recuperare agresivă”. Acest lucru nu s-a întâmplat și, la două luni de când a fost internat în spital, a murit, scrie digi24.ro.

Una dintre cele mai importante reguli după ce ne facem un tatuaj este să-l ținem acoperit pentru că există șanse de infectare. Acul de tatuat pătrunde în piele, așa că zona tatuată este o rană deschisă – și o cale de pătrundere a microbilor. Cu cât tatuajul e mai mare, cu atât riscul de infectare crește.

După îndepărtarea bandajului, se folosește o cremă antibacteriană pentru a menține tatuajul în stare bună.

Primul lucru care trebuie evitat în timp ce zona tatuată se vindecă este să-l udăm. Asta înseamnă dușuri rapide, fără băi lungi și mai ales, fără înot. Expunerea îndelungată la apă murdară trebuie evitată.

Mai multe articole despre:
înot infecţie tatuaj