MENIU

Un șofer român de TIR și doi complici au furat TONE de carcase de porc în Belgia. Care a fost planul de acțiune al conaționalilor

Trei români au fost deferiți justiției din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia. Potrivit Procuraturii, conaționalii noștri sunt acuzați de furtul a tone de carcase de porc pe parcursul a 9 acțiuni care aveau loc întotdeauna într-o parcare de la Reedonk din Bornem. 

Hoții au fost prinși la începutul lunii octombrie 2021, când poliția i-a surprins în timpul acțiunii în parcarea cu pricina.  

Potrivit procurorului, șoferul român de TIR s-a înțeles cu conaționalii care au venit să ridice carnea. „Șoferul T.O. a condus la locul de programare din Bornem și acolo carcasele au fost transferate într-un alt transport frigorific. R.H., la fel ca I.L., a fost prezent la capturarea poliției și, în opinia noastră, șoferul este creierul din spatele întregului caz”, a declarat procurorul Karel Berteloot, citat de stiridiaspora.ro.

Acuzatorii au cerut trei ani de închisoare împotriva lui R.H., doi ani împotriva șoferului T.O. și zece luni împotriva lui I.L..

Compania vătămată din Flandra de Vest s-a prezentat joi ca parte civilă. „A fost un subcontractant care a efectuat transportul pentru clientul nostru. Potrivit Procuraturii, au fost nouă fapte de furt, conform companiei, 12 furturi”, au spus avocații. „Investigația a început când destinatarul a raportat că ceva nu era în regulă cu livrarea. În plus, s-a dovedit că sigiliile camionului au fost rupte. În cele din urmă, clientul nostru a fost forțat să angajeze un detectiv privat pentru a investiga cazul”.

Prin intermediul detectivului privat, compania a aflat că s-a convenit întotdeauna să transfere carcase în Reedonk din Bornem. Datele de urmărire au confirmat acest lucru. Informația a fost transmisă poliției, ceea ce a dus la un act în flagrant în octombrie 2021.