MENIU

Un român din Dallas către Iohannis: "Arătaţi tinerilor că aţi înţeles ceva. Afară cu Mihalache!"

Dan Mihalache

"Arătaţi tinerilor din stradă că aţi înţeles ceva, domnule Iohannis: Afară cu Mihalache!", se intitulează un text scris de un antreprenor român stabilit în SUA, adresat președintelui Klaus Iohannis.

Cuvinte dure adresate președintelui Iohannis de George Mioc, omde afaceri român stabilit în Dallas: "Strada vrea fapte. Sacrificaţi-l pe Dan Mihalache, acest exponent al clicii dubioase care vă înconjoară, dacă vreţi să mai credem că sunteţi altceva decât simbolul unei politici profund corupte, de care ne-am săturat".

Argumentele expuse de George Mioc sunt multiple, textul se rezumă la erorile grave ale consilierului prezidențial:

"Acum aproape un an, un grup de intelectuali prestigioşi, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi Ioan Stanomir, i-au scris preşedintelui ales Klaus Iohannis, rugându-l să nu-l numească pe Dan Mihalache în poziţia de consilier prezidenţial. Câteva zile mai târziu, Iohannis le-a răspuns: „Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri". Şi l-a numit pe Dan Mihalache în funcţia de şef al consilierilor prezidenţiali.

De aceea, când preşedintele Klaus Iohannis iese acum şi le spune manifestanţilor din stradă „V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!", sunt extrem de sceptic. Domnul preşedinte nu a spus până acum nici un cuvânt, nici unul, despre ceea ce are de gând să facă.

Aşa că, vă rog cu respect, domnule preşedinte, daţi-ne un semn că într-adevăr i-aţi înţeles pe miile de tineri care au ieşit în stradă în aceste zile: daţi-l afară pe Dan Mihalache. Rugaţi-l politicos să îşi dea demisia. Ştiu, este cam târziu. Ar fi trebuit să-i ascultaţi pe intelectualii care în campania electorală şi-au pus credibilitatea la bătaie pentru a vă sprijini şi care vă doreau binele, al dumneavoastră şi al ţării...", mai scrie românul din Dallas.

George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Mai multe articole despre:
Mihalache Dan Mihalache