MENIU

Un român și un moldovean, numiți „cei mai periculoși traficanți de droguri din Gibraltar“. Aveau peste PATRU TONE de cocaină în barcă

Un român și un moldovean au fost prinși cu patru tone de cocaină în barcă. Foto: larazon.es

În lumea contrabandei și a traficului de droguri, există cazuri care captează atenția autorităților și creează oameni legendă în lumea subterană. Un astfel de caz a implicat doi români și un moldovean, care au juns să fie considerați de presa iberică cei mai periculoși traficanți de droguri din Strâmtoarea Gibraltar.

Agenți ai Guardia Civil, ai Poliției Naționale și ai Serviciului de supraveghere vamală al Agenției Fiscale au interceptat o navă semi-rigidă la 500 de mile marine la sud de Insulele Canare, în timp ce transporta aproximativ 4.350 de kilograme de cocaină.

Operațiunea a început în urma unei colaborări internaționale, prin schimbul de informații între MAOC-N (Centrul de analiză și operațiuni atlantice) și CITCO (Centrul de informații împotriva terorismului și a crimei organizate), care a fost investigată de Supravegherea vamală, Poliția națională și Garda civilă. La operațiune au colaborat National Crime Agency (NCA) din Regatul Unit și Drug Enforcement Agency (DEA) din Statele Unite.

Un subiect dintr-un manual de Limba Română a pus pe jar părinții: „Cum crezi că a reușit străinul să o înveselească pe Împărăteasă?”

Ca urmare a acestui schimb de informații, s-a stabilit posibila implicare a unei ambarcațiuni suspectate de trafic de droguri din America de Sud, care ar face parte dintr-o operațiune internațională pentru a ajunge pe coasta spaniolă prin Atlantic. Ca urmare, Serviciul de supraveghere vamală al Agenției Fiscale a pus la punct o operațiune aeriană și maritimă pentru a localiza această țintă.

După interceptarea și urcarea la bordul narco-navei, a fost imediat verificată încărcătura acesteia, care era formată din 4.350 de kilograme de cocaină, scrie StiriDiaspora. În plus, au fost arestați cei patru membri ai echipajului - printre care și un traficant de droguri din Galicia cunoscut de către Forțele de Securitate - de naționalitate spaniolă, română, marocană și moldoveană.

Sebastian Burduja a fost ales Mister Boboc în liceu. Dezvăluiri inedite din tinerețea ministrului Energiei

Acest tip de ambarcațiune, folosită în Atlantic, necesită asistență periodică pentru a fi aprovizionată cu apă, alimente și combustibil, provizii care sunt livrate de alte ambarcațiuni sportive, de pescuit sau semi-rigide de același tip.

Operațiunea nu este încheiată, iar posibila prezență în zonă a altor nave care ar putea fi implicate este în curs de investigare, astfel că nu sunt excluse noi acțiuni, potrivit La Razon.

Operațiunea s-a desfășurat în cadrul luptei împotriva traficului de droguri pe așa-numita "rută atlantică a cocainei", cunoscută pentru faptul că este folosită de toate tipurile de ambarcațiuni din America de Sud, care transbordează substanțe narcotice în mijlocul Atlanticului pentru a le introduce ulterior pe continentul european.

Cum să eviți capcanele samsarilor de mașini. Cele 5 teste esențiale pentru a alege o mașină de calitate