MENIU

Un român, erou la Barcelona. Mărturia care îţi dă fiori pe şira spinării:"Se înecau cu sângele lor"

Un italian a fost ucis pe La Rambla în timp ce îşi ţinea de mână copilul în vârstă de cinci ani.

Ion Pătru Bârsilă este românul erou pentru victimele atacului de la Barcelona, care, deşi era rănit, a preferat să se îngrijească de ceilalţi oameni care au fost spulberaţi de furgoneta ucigaşă. Acesta a povestit la REALITATEA TV clipele de groază prin care a trecut.

Ion Pătru Bârsilă a povestit la REALITATEA TV cum se plimba pe La Rambla, alături de un prieten. Deodată a simţit că se întâmplă ceva.

"I-am spus prietenului meu: Frate, se aude ceva în spate. Şi când m-am uitat lumea zbura şi venea o maşină cu viteză foarte mare. Am împins lumea în faţă, dar a apucat să ne lovească. Ne-a lovit şi pe noi. Era un dezastru, am fugit că nu ştiam ce se întâmplă. A început lumea să ţipe. Am stat vreo 10 secunde pe loc. M-am întors să văd ce se întâmplă. Am văzut scene... am început să punem mâna pe oameni, oamenii se înecau cu sângele lor", a povestit românul la REALITATEA TV.

Acesta a mai spus că s-au hotărât să întoarcă răniţii, pentru că printre ei erau şi morţi. "Nu mai putea să respire o fată, i-am scos pământul din gură, i-am dat apă. Zeci de oameni. Am ridicat toate fiarele de pe lume. Lumea se aştepta la ce era mai rău. Nu mai ştiam ce se întâmplă. Au mai venit nişte poliţişti. Alergam şi încercam să ajutăm cât mai mult. Am avut grijă de o fată care nu mai respira, a început să vorbească", a povestit Ion Pătru Bârsilă la REALITATEA TV.

Românul spune că ar fi vrut să ajute pe toată lumea. "Nu mi-a ieşit din cap ce am văzut. Mă simţeam erou dacă îi salvam pe toţi dar nu s-a putut. Am făcut ce am putut, din suflet. Aveam obligaţia morală indiferent de ce se întâmpla", a spus Ion Pătru Bârsilă la REALITATEA TV.