MENIU

Un român câștigă 24 de milioane de lei anual fără efort, după o investiție majoră. Primește sume uriașe de bani neimpozabile de la statul român

Un investitor român a atras atenția printr-o investiție spectaculoasă, care îi va aduce un venit anual considerabil, fără să mai fie nevoie să facă nimic. Această persoană a împrumutat statul român cu 342 milioane de lei (echivalentul a 68 de milioane de euro) în cadrul celei mai recente emisiuni de titluri de stat Fidelis, lansată în august 2024.

Ca urmare a acestei investiții, investitorul va primi de la Ministerul Finanțelor o dobândă anuală de 24 milioane de lei, sumă care este neimpozabilă, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar. Practic, acest român va încasa peste 5 milioane de euro anual, fără a fi nevoie să facă nimic, doar pentru că a investit în aceste titluri de stat, informează Mediafax.

Acest investitor a subscris titluri de stat în emisiunea cu scadență la cinci ani, pentru care Ministerul Finanțelor oferă o dobândă anuală de 7%, neimpozabilă. Investiția colosală a fost realizată în ultima zi a perioadei de subscriere, pe 20 august 2024.

Subscrierile totale pentru această tranșă de titluri de stat au ajuns la 970 milioane de lei, ceea ce înseamnă că acest investitor a acoperit o treime din totalul emisiunii. Fără această contribuție majoră, emisiunea Fidelis din august 2024 nu ar fi atins un nou record istoric, deși subscrierile totale au fost de 3,2 miliarde de lei, puțin peste recordul anterior de 3,186 miliarde de lei, stabilit în aprilie 2024.

Creșterea interesului pentru titlurile de stat Fidelis

Fidelis, ediția august 2028, a atras în total subscrieri de 3,2 miliarde de lei din partea micilor investitori, din care 1,7 miliarde de lei au fost investiți în titluri de stat denominate în lei, iar 311 milioane de euro în titluri denominate în euro.

Toate aceste venituri sunt neimpozabile, atât din dobânzi, cât și din eventualele tranzacții efectuate după listarea emisiunii la Bursa de Valori.

Citește mai mult la ZF.