MENIU

Un regizor celebru, eliberat de Putin în schimbul de prozonieri dintre Rusia și Ucraina

Regizorul ucrainean Oleg Senţov, aflat în închisoare în Rusia, se află printre cei 35 de ucraineni care vor fi transferaţi sâmbătă de la Moscova la Kiev ca parte a unui schimb de prizonieri.

Mark Feighin, avocatul lui Senţov, a scris pe reţelele sociale că toţi cei 24 de marinari ucraineni deţinuţi în strâmtoarea Kerchi anul trecut vor fi incluşi în schimb.

Două avioane având la bord prizonieri ucraineni şi ruşi, selectaţi în cadrul unui schimb de acest tip între cele două ţări, au decolat sâmbătă din Kiev, respectiv Moscova, au declarat pentru AFP autorităţi din cele două ţări.

"Avionul cu ruşi a decolat cu destinaţia Moscova", a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse în Ucraina, Denis Golenko. Aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Borispol din Kiev, potrivit Reuters, care citează un martor şi oficialităţi ucrainene.

Un alt avion transportând prizonieri ucraineni a decolat de pe aeroportul moscovit Vnukovo cu destinaţia Kiev, au declarat la rândul lor pentru AFP doi responsabili ai preşedinţiei ucrainene, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin Oleg Senţov