MENIU

BANI de la primar pentru localnicii care îi pârăsc pe cei care aruncă gunoaiele - CÂT este recompensa

BANI de la primar pentru localnicii care îi pârăsc pe cei care aruncă gunoaiele - UNDE se întâmplă în România

Un primar din judeţul Vrancea oferă 150 de lei celor care îşi pârăsc vecinii care aruncă gunoi pe stradă. Orice poză relevantă care ajută la identificarea făptașului este răsplătită. De ce a recurs primarul la această soluţie.

 

Este vorba de stațiunea Soveja, „perla Vrancei”, care însă s-a degradat în ultimii 30 de ani după ce autoritățile locale au lăsat-o în paragină. Drumurile sunt deteriorate. La Soveja este și cabana de vânătoare a fostului cuplu Ceaușescu, destul de vizitată chiar și în aceste condiții, relatează Realitatea PLUS. 

Noul primar din Soveja, Ionuț Filimon, este pus pe fapte mari și dorește să schimbe situația.

Astfel, una din soluțiile pe care le are pentru rezolvarea gunoaielor a fost să ofere o recompensă pentru localnicii care dau informații despre cei care le aruncă. Primarul dorește și colectarea selectivă a deșeurilor, astfel că a cumpărat și 1.000 de pubele speciale pentru gunoiul menajer și saci menajeri.

Ionuț FIlimon a scris chiar și un mesaj pe pagina de Facebook a Primăriei din Soveja în care a explicat de ce a apelat la o astfel de soluție pentru menținerea curățeniei.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.
Începând de astăzi, 20 mai, PRIMĂRIA OFERĂ UN PREMIU DE 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice.
Acestea pot fi trimise la contact@comunasoveja.ro sau mesaj pe inbox-ul paginii Primăria Soveja.
Avem nevoie de #Sovejacurată.”, a transmis Primăria Soveja.