MENIU

Un polițist este acuzat că a mușamalizat o tentativă de omor în schimbul unor sticle de țuică

Un polițist din județul Covasna este acuzat că ar fi acceptat sticle de țuică drept mită pentru a ascunde o tentativă de omor, conform informațiilor din dosar. Agentul, acum trimis în judecată, este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual.

Ce au transmis oamenii legii în acest caz

Potrivit procurorilor, incidentul a avut loc în noiembrie anul trecut, în comuna Turia. Un bărbat de 53 de ani a depus o plângere împotriva unui vecin care l-a lovit în urma unui conflict legat de o dispută pentru pământ. În loc să înregistreze plângerea, polițistul ar fi ales să ignore cazul, primind în schimb sticle de țuică de la tatăl suspectului. Se pare că au fost cel puțin trei ocazii în care agentul ar fi acceptat mită, potrivit surselor citate de Știrile ProTV.

De asemenea, polițistul este acuzat că a ignorat un alt caz de violență, susținând că nu a putut înregistra declarațiile victimei din cauza dificultăților de comunicare generate de bariera lingvistică. Ancheta în acest caz a scos la lumină modul în care agentul și-ar fi folosit funcția pentru a ascunde infracțiuni, primind în schimb favoruri personale.