MENIU

Un poliţist a accidentat cu maşina de serviciu un pieton. Ce decizie au luat după, şefii săi

Un agent de poliţie din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, fiind vizat şi de o anchetă internă a superiorilor săi, după ce a accidentat un bărbat care traversa neregulamentar o stradă din municipiul Slatina.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, judeţul Olt. 

“Poliţistul se afla la volanul unei autospeciale a IPJ Olt şi a acroşat un pieton care traversa strada printr-un loc nepermis. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice însă pietonul da”, a declarat, pentru News.ro, Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Aceasta a precizat că poliţistul este cercetat penal şi totodată este vizat de o anchetă internă.

”Poliţistului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar conducerea IPJ Olt a demarat o anchetă internă”, a declarat Claudia Radu.

Conform IPJ Olt, echipajul de poliţie se afla în misiune de patrulare, fără a avea pornite semnalele acustice şi luminoase.

Victima, în vârstă de 60 ani, avea o alcoolemie de 0,42 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar în urma accidentului a fost transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, una a primit primele îngrijiri medicale, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.