MENIU

Un politician PSD, după gratii în SUA, pentru fraudă cu carduri: Consilierul local din Eforie, prins în flagrant - Schema furtului

Un consilier PSD din Constanța se află printre zecile de români arestați în California pentru fraudă cu carduri bancare. Virgil Negru este acuzat că a încercat să fure banii destinați persoanelor asistate social. Polițiștii americani l-au prins chiar înainte să extragă banii dintr-un bancomat.

Un grup de 15 persoane au fost arestate, la începutul lunii aprilie, de poliția din Los Angeles pentru fraude bancare. Acestea clonau carduri de beneficii ale americanilor asistați social și apoi le furau banii. 11 dintre cele 15 persoane arestate erau cetățeni români. Poliția Română a fost implicată în operațiunea din California alături de serviciile sociale și agențiile de drept din SUA.

Peste 300 de ofițeri de poliție și agenți federali au efectuat arestările, la sfârșitul lunii martie acest an, după ce au monitorizat aproximativ 20 de bancomate din Los Angeles. După arestări au fost recuperate 429 de carduri EBT false și sume ce totalizează 129.000 de dolari în numerar, au anunțat autoritățile americane.

Un consilier PSD din Constanța se află printre românii arestați în California pentru fraudă cu carduri bancare. Polițiștii l-au prins în timpul operațiunii desfășurate în aprilie chiar înainte ca acesta să extragă banii dintr-un bancomat, potrivit investigației publicate de ziarul american Los Angeles Times, în parteneriat cu Libertatea, relatează Realitatea PLUS.

Virgil Negru, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre românii arestați de autoritățile americane pentru fraude cu carduri bancare. Cauțiunea pentru eliberarea sa a fost stabilită la 150 de mii de dolari, scrie presa americană. Acesta a pledat vinovat în fața procurorilor. 

De peste două luni se află după gratii într-un oraș din California. El a lipsit de la ultimele ședințe de Consiliu local din Eforie, potrivit replicaonline.ro. Fostul politician este acuzat că a încercat să fure banii destinați persoanelor asistate social. Potrivit presei americane, el a fost prins chiar în momentul în care voia să scoată bani din bancomat.

Imediat după arestare, acesta a fost exclus din partid. A fost până recent consilier local din partea PSD în Eforie. 

Ultima oară a fost văzut în țară în februarie, în timp ce era la primărie. Ulterior, nu a mai participat la ședințele de Consiliu Local, motiv pentru care s-a decis suspendarea lui, iar colegii din PSD l-au exclus din partid. Colegii din primărie și vecinii bărbatului susțin că nu l-au crezut în stare de așa ceva. Între timp, mama fostului consilier neagă toate acuzațiile și spune că vorbește zilnic la telefon cu fiul său și că el este în libertate.