MENIU

Un politician din Austria critică dur respingerea României de a intra în Schengen: „Pasul Guvernului Nehammer a fost tâmpit”

Un politician din Austria critică dur respingerea României de a intra în Schengen: „Pasul Guvernului Nehammer a fost tâmpit”

Un politician din Austria critică respingerea României de aderare la Schengen. Peter Terzer, un austriac care a trăit la noi în țară vreme 8 ani, susține că problema actuală dintre România și Austria îl îngrijorează. Acesta spune că încearcă să contribuie la îmbunătățirea relațiilor între cele două țări de peste 30 de ani. 

Peter Terzer, în vârstă de 55 de ani, originar din satul Thenneberg, din apropierea Vienei, a petrecut 8 ani în Iaşi, oraş de care se declară îndrăgostit. După absolvirea studiilor universitare, în anul 1993, a fost delegat să înfiinţeze un lectorat austriac în Iaşi. A plecat în Austria în 2001. Este căsătorit cu o ieșeancă și are două fete, scrie bzi.ro.

În prezent, Terzer trăieşte într-un oraș din Austria, acolo unde există o comunitate destul de mare de români. Peter Terzer este consilier orăşenesc şi conduce, de asemenean, comisia de control financiar a urbei. Austriacul susține că votul negativ pentru România l-a întristat.

AUSTRIACUL CARE CRITICĂ DECIZIA LUI NEHAMMER

„Pasul Guvernului austriac a fost unul total nechibzuit. Nu nechibzuit, ci prost. Nu prost, ci tâmpit. (...) Motivul invocat de Guvernul Nehammer nu are prea mult de-a face cu realitățile: cei mai mulți din acei 75.000 de refugiați non-europeni care au ajuns pe teritoriul austriac au trecut prin țările din Balcanii de Vest, nu prin România.”
sursa: Declarație Peter Terzer, economica.net

Peter Terzer susține că încearcă să contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre Austria și România de peste 30 de ani. În 2002, el a revenit în țara sa natală, iar din 2007 este membru al Partidului Libertății FPÖ, cu orientare de dreapta.