MENIU

FOTO. Un pasionat căutător de comori a făcut o descoperire uluitoare într-un judeţ din România

Descoperire de senzaţie făcută de un pasionat căutător de comori în judeţul Neamţ.

Marius Ioan Irimia, din judeţul Neamţ, a găsit 58 de monede de argint, mai precis denari romani, în comuna băcăuană Măgirești, scrie desteptarea.ro

Bărbatul este un pasionat căutător de comori, fiind posesorul legal a unor dispozitive electronice de detectare a metalelor. În timpul liber, afirmă Irimia, pleacă, după ce acumulează informaţii de pe diferite surse, în căutarea comorilor.

"Vineri, 13 octombrie 2017, a venit la Primărie şi a anunţat că va face nişte cercetări în unele zone din comună. I-am verificat autorizaţia şi totul era în regulă. Astăzi, 16 octombrie (n.r., ieri), de dimineaţă, a venit la Primărie şi a pus pe masă o legătură cu mai multe monede. Le-am numărat şi erau 58 de monede din argint, spunea dumnealui că sunt denari imperiali. Am făcut un proces verbal de predare, am anunţat Direcţia pentru Cultură, aşa cum spune legea, şi în termenul legal le vom depune la Direcţie”, a declarat Costel Ciobanu.

Mai trebuie amintit că, înainte de 1990, tot pe teritoriul comunei Măgireşti, în satul Prăjeşti, a mai fost descoperit un tezaur, care face parte acum din patrimoniul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.