MENIU

Un nou standard de lux: Schimbări majore pentru locuințele de protocol ale demnitarilor. Ce prevede noul act normativ

Schimbări majore pentru locuințele de protocol ale demnitarilor

Guvernul a lansat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) menit să aducă modificări semnificative cadrului legal care guvernează activitatea Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.).

OUG va modifica definiția fondului locativ de protocol pentru a include bunuri imobile și mobile atât din domeniul public, cât și din cel privat al statului.

Vicepreședinții Senatului și Camerei Deputaților, miniștrii și asimilații, președintele Consiliului Legislativ și Avocatul Poporului vor putea beneficia de locuințe de protocol, la cerere, contra cost.

Atribuirea locuințelor va fi condiționată de lipsa proprietății unei locuințe corespunzătoare în localitatea unde își desfășoară activitatea.

Cheltuielile cu reparațiile și investițiile la fondul locativ de protocol vor putea fi acoperite de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Facilitarea închirierii imobilelor:

R.A.-A.P.P.S. va fi autorizată să închirieze, prin contract de locațiune, imobilele aflate în administrarea sa, către persoane fizice sau juridice, în vederea organizării de evenimente, târguri, expoziții, filmări, activități sportive, culturale, de agrement.

Tariful orar va fi stabilit de Consiliul de Administrație al R.A.-A.P.P.S., pe baza unui raport de evaluare și nu poate fi mai mic decât prețul de piață.

Halatul de spital pe stradă, noua fiță la modă în SUA care a împărțit internetul în două

Durata maximă a contractelor de închiriere va fi de 30 de zile.

Proceduri simplificate de licitație:

Anunțurile de licitație vor fi publicate în Monitorul Oficial, Partea VI-a, sau într-un cotidian național de largă circulație, și afișate la sediul și pe pagina de internet a R.A.-A.P.P.S.

În cazul lipsei de oferte de închiriere după 30 de zile de la introducerea imobilului în listă, R.A.-A.P.P.S. va putea să îl atribuie direct beneficiarilor prevăzuți de lege sau să reevalueze chiria și să organizeze o nouă licitație.

Alte modificări:

Prețul de pornire al licitației nu va fi diminuat la organizarea de noi licitații pentru anumite categorii de imobile, cum ar fi cele destinate amplasării de automate, bancomate sau echipamente de telecomunicații.

Motivarea OUG:

Proiectul de OUG este motivat de necesitatea eficientizării administrării patrimoniului statului și a valorificării potențialului economic al imobilelor aflate în administrarea R.A.-A.P.P.S. Se așteaptă ca măsurile propuse să conducă la creșterea veniturilor R.A.-A.P.P.S. și la o mai bună utilizare a resurselor publice.

Ingredientul care ajută găinile să facă mai multe ouă. Se găsește peste tot și costă doar un leu