MENIU

Un nou scandal după haosul generat de erorile produse în marea recalculare: Softul care calculează noile pensii nu funcționează

Un nou scandal după haosul generat de erorile produse în marea recalculare: Softul care calculează noile pensii nu funcționează

Un nou scandal pe pensiile românilor după haosul generat de erorile produse în marea recalculare. Românii care vor să se pensioneze mai au de așteptat pentru că softul nu funcționează și pentru a calcula noile pensii. Au fost înregistrate astfel de probleme în mai multe județe, iar unii oameni și-au depus dosarele cu câteva luni în urmă și încă așteaptă să vadă dacă pot ieși la pensie și cu ce venit. Casa de Pensii a transmis că dosarele se analizează și se lucrează la remedierea problemei.

Oameni din întreaga țară și-au depus dosarele pentru a se pensiona chiar și în urmă cu câteva luni, însă în continuare nu știu dacă se pot pensiona și mai ales ce venituri vor avea la pensie pentru că în aceste momente softul nu funcționează pentru a calcula aceste noi venituri. 

Știm că în aceste momente pe softul informatic de la Casa de Pensii se lucrează pentru a emite deciziile de recalculare ce nu au fost emise până în acest moment și mai mult decât atât, spuneau cei de la Casele de Pensii, faptul că prioritatea este să emită deciziile de revizuire pentru oamenii care au depus contestații după marea recalculare.

Așadar, în continuare, cei care depun dosarele la Casa de Pensii nu vor ști în perioada următoare când se pot pensiona, dacă se pot pensiona și ce venituri vor avea. Până se repară softul, dosarele sunt analizate de funcționarii de la Casele de Pensii, însă până în aceste momente nu este cunoscut numărul dosarelor în așteptare.

Casa de Pensii a făcut anunțul pentru românii stabiliți în străinătate. Ce se întâmplă cu certificatul de VIAȚĂ?

Mai multe articole despre:
pensii soft