MENIU

Un nou indicator RUTIER pentru șoferi. Ce semnificație are și ce se întâmplă dacă nu-l respectați?

Un nou semn de de circulație destinat șoferior a apărut pe marginea drumurilor.  Este vorba despre indicatorul rutier alb-negru, cu o mașină tăiată în două și patru persoane în fiecare colț al indicatorului. Fiind relativ nou, mulți conducători auto nu știu de reprezintă, iar alții nici nu îl iau în seamă. 

Semnul rutier se întâlnește pe străzile din Germania și chiar dacă este montat de trei ani pe drumurile publice, puțini șoferi îl respectă. Cei care nu țin cont de acest semn de circulație riscă amenzi severe. Conducătorii auto trebuie să știe că nu au voie să parcheze mașina în locurile în care întâlnesc acest indicator pentru că locul este destinat numai mașinilor de tip car-sharing. Practic, funcționalitatea sa este foarte apropiată de cea a semnului care indică o stație de taxi.

Pe lângă noile indicatoare rutiere pentru șoferi, Germania a marcat apariția primelor semafoare cu numărătoare inversă, care utilizează linii în locul numerelor convenționale, la fel cum pe telefon apare intensitatea semnalului wi fi.

Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.