MENIU

Un nou AVERTISMENT al OMS: Pandemia de coronavirus este departe de a se termina! De ce trebuie ținut cont, în continuare

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății / Foto: Profimedia

Un nou avertisment sumbru vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății! Vorbim chiar despre directorul instituției,  Tedros Adhanom Ghebreyesus, care susține, în continuare, că pandemia de coronavirus este departe de a se termina

"Realitatea este că mai avem mult de lucru pentru a pune capăt pandemiei. Suntem foarte încurajaţi de faptul că decesele şi cazurile de COVID-19 continuă să scadă la nivel global, dar ar fi o eroare monumentală ca orice ţară să creadă că pericolul a trecut", a spus șeful OMS, la încheierea reuniunii anuale a organizaţiei care s-a desfăşurat online din cauza pandemiei.

El a subliniat importanţa măsurilor de precauţie adoptate de la începutul pandemiei, și aici vorbim despre distanţarea fizică, spălarea mâinilor, purtarea măştilor de protecție şi asigurarea unei distribuiri corecte a vaccinurilor.

OMS a criticat faptul că ţările bogate au cumpărat cantităţi mari de vaccinuri greu de obţinut, ţări în care erau deja vaccinaţi oameni tineri şi sănătoşi, în timp ce ţările mai sărace nu au suficiente seruri chiar şi pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi pentru cei expuşi în mod special riscului, relatează Agerpres.