MENIU

Un nou atac fulger lansat de Israel: sunt cel puțin 45 de morți. Ce șanse mai au negocierile de pace din Qatar?

Atacul pune sub semnul noile negocieri pentru o încetare a ostilităților

Atacurile militare israeliene au ucis cel puțin 45 de palestinieni în Fâșia Gaza duminică, majoritatea în nordul enclavei, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății. Atacurile vin în momentul în care eforturile de a asigura o încetare a focului în războiul care durează de peste 1 an au fost reluate în Qatar.

 

 

 

 

Bilanțul victimelor campaniei de represalii a Israelului în Gaza se apropie de 43.000 de morți, potrivit autorităților sanitare din Gaza, enclava dens populată fiind în ruină, relatează Mediafax.

Ce urmează?

Directorii CIA și Mossad, agenția israeliană de informații, se vor întâlni cu premierul Qatarului duminică la Doha, a declarat pentru Reuters un oficial informat cu privire la discuții.

 
Negocierile vor viza o încetare a focului pe termen scurt și eliberarea unor ostatici deținuți de Hamas în schimbul eliberării de către Israel a prizonierilor palestinieni, a declarat oficialul.

Scopul discuțiilor este de a determina Israelul și Hamas să accepte o încetare a luptelor pentru mai puțin de o lună, în speranța că aceasta va conduce la o încetare a focului mai permanentă.

Statele Unite, Qatarul și Egiptul au condus negocierile pentru a pune capăt războiului, care a izbucnit după ce luptătorii Hamas au pătruns în sudul Israelului la 7 octombrie anul trecut, ucigând 1.200 de persoane și luând peste 250 de ostatici, conform calculelor israeliene.

 

Mai multe articole despre:
atac israel 45 de morti hamas