MENIU

Un moldovean și-a ucis angajatorul pe motiv că îi spiona telefonul. Bătrânul a murit pe loc

O tragedie șocantă a avut loc în provincia italiană Lecce, unde un bărbat moldovean în vârstă de 36 de ani este acuzat că l-a ucis pe bătrânul de 82 de ani care îl angajase să-l îngrijească. Fernando Monte a fost găsit mort în locuința sa de către fiica sa, iar alături de el se afla îngrijitorul, într-o stare de șoc și parțial dezbrăcat.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit declarațiilor oferite anchetatorilor, bărbatul moldovean a recunoscut că l-a lovit pe Fernando cu pumnii și cu un obiect contondent în cap. Motivul tragic al agresiunii ar fi fost faptul că bătrânul ar fi privit pe ascuns discuția îngrijitorului cu sora sa pe telefonul mobil.

„A vrut să se uite pe telefonul meu mobil, eu vorbeam cu sora mea și stăteam la masă. M-am enervat și mi-am pierdut mințile", a mărturisit îngrijitorul moldovean în fața autorităților.

După descoperirea, bărbatul a fost găsit complet gol, dezorientat și incapabil să comunice eficient cu carabinierii prezenți la fața locului. Acesta a susținut că după crimă a avut senzații ciudate și a auzit voci care îi spuneau să se dezbrace.

Medicul legist a constatat că bătrânul prezenta vânătăi pe tot corpul, compatibile cu o agresiune violentă, iar în urma investigațiilor, îngrijitorul moldovean a fost reținut sub acuzația de omor voluntar.

În ciuda incidentului, bărbatul nu fusese diagnosticat anterior cu tulburări psihice și nu primise tratament medical. Autoritățile au confiscat hainele pătate cu sânge și telefonul mobil al suspectului, iar cadavrul victimei a fost transferat la morgă pentru efectuarea unei autopsii.

Familia victimei a declarat că nu observase tensiuni semnificative în relația dintre bătrân și îngrijitor și a descris incidentul ca fiind complet neașteptat. Ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele crimei și pentru a face dreptate într-un caz care a șocat comunitatea locală.