MENIU

"Un Mitsubishi de 300 cai putere i-ar putea frâna cariera". Bloomberg despre cazul Ponta

<p>Victor Ponta și "jucăria" de 46.000 dolari</p>
<p>Victor Ponta și "jucăria" de 46.000 dolari</p>

Agenția de presă Bloomberg a publicat un amplu articol cu titlul "Un premier, un Mitsubishi de 300 cai putere și 46.000 de dolari" despre problemele din justiție ale premierului Victor Ponta.

Bloomberg scrie că mașina de raliuri Mitsubishi, plătită cu bani proveniți din contractele cu Dan Sova, "i-ar putea frâna cariera politică" premierului roman.

Jurnaliștii scriu că investigația penală va tulbura piețele financiare și va duce la turbulente politice într-o țara care este un aliat-cheie al NATO, care adăpostește un scut antirachetă, țara cu cea mai rapidă creștere economică din regiune.

Bloomberg arată că Guvernul a anulat deja o vanzare de bonduri saptamana trecuta pe fondul cresterii neincrederii pietelor financiare, iar leul a pierdut aproape un procent in timpul crizei politice izbucnite saptamana trecuta,

Agenția de presă rememoreaza un moment din 2009, cand Ponta le spunea reporterilor ca masina de raliuri "este o jucarie pentru baieti mari care cheltuie multi bani pe jucarii", potrivit Hotnews.ro.

Bloomberg face legatura intre pretentioasa "jucarie" si banii primiti de Ponta de la Dan Sova in urma unor servicii inexistente, dupa cum acuza procurorii DNA.

Vezi articolul integral din Bloomberg aici.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta ponta dna