MENIU

Un miliardar renumit cere ajutor de stat pentru companiile sale

Branson Virgin

Celebrul miliardar Richard Branson lansează un apel disperat pentru a fi ajutat de statul britanic. ,Virgin Atlantic se va prăbuși dacă nu e ajutat, le-a transmis Branson propriilor angajați.

Branson le-a trimis o scrisoare deschisă angajaților companiei aeriene Virgin Atlantic, avertizându-i că aceasta nu poate rezista fără ajutorul financiar al guvernului britanic. Miliardarul a mai spus că Virgin trece prin cea mai grea perioadă din cele 5 decenii de activitate, potrivit BBC.

"E greu să găsești cuvinte pentru a descrie ce impact devastator continuă să aibă pandemia asupra atâtor comunități, companii și oameni din întreaga lume. Din perspectiva oamenilor de afaceri, pierderile sunt fără precedent", a scris Branson, atrăgând atenția că lipsa de predictibilitate asupra finalului crizei face ca efectul să fie și mai devastator. 

Miliardarul, renumit pentru inițiativele sale spectaculoase și deseori riscante, a solicitat un ajutor de 500 de milioane de lire sterline din partea guvernului, sub forma unui împrumut. La jumătate lunii martie, Branson a fost somat de unii parlamentari să le plătească angajaților Virgin Airlines salariile, după ce i-a anunțat că timp de 8 săptămâni nu vor primi niciun ban. Din cauza restricțiilor aeriene impuse la nivel mondial, 85% din flota Virgin Airlines a rămas la sol. 

Mai multe articole despre:
miliardar Branson Virgin Anglia