MENIU

Un miliardar japonez a decolat miercuri spre STAȚIA SPAȚIALĂ. Bărbatul va fi și primul civil care va pleca spre LUNĂ

Miliardarul japonez Maezawa FOTO: Twitter

Miliardarul japonez Maezawa a decolat miercuri spre Statia Spațială Internațională, în ceea ce este un zbor test pentru călătoria planificată în jurul Lunii cu SpaceX a lui Elon Musk în 2023.

Yusaku Maezawa este un magnat al modei și colecționar de artă în vârstă de 46 de ani. Acesta a fost lansat spre Stația Spațială Internațională cu succes, din cosmodromul Baikonur din Kazahstan, împreună cu asistentul său Yozo Hirano, care va documenta călătoria, precum și cu cosmonautul rus Alexander Misurkin, relatează Space.com.

Miliardarul japonez Maezawa este pasionat de spațiu și se antrenează pentru călătorie de mai bine de un an.

El a devenit un nume cunoscut în Japonia datorită înclinației sale pentru avioanele private, iubitele celebre și cadourile în bani făcute celor care îl urmăresc spre Twitter.

Maezawa plănuiește să încarce imagini ale zborului său pe canalul de YouTube, care are 795.000 de urmăritori. 

El a cerut susținătorilor să-i dea 100 de idei de lucruri de făcut în spațiu și a spus că intenționează să joace badminton si golf la bordul ISS.

Costul călătoriei lui Maezawa nu a fost dezvăluit, dar unele surse au indicat prețul zborurilor spațiale turistice ca fiind de 50 de milioane de dolari.

De asemenea, Maezawa urmează să devină primul pasager privat din călătoria pe Lună a Space x si a început să caute opt persoane care să i se alăture, solicitând celor interesați să facă analize medicale și să susțină un interviu.

Mai multe articole despre:
astronaut civil miliardar japonez spatiu turist nasa spacex