MENIU

Un miliardar îl susține pe un milionar. Cât îi dă Musk lui Trump pentru campania prezidențială

Musk, sponsor principal al lui Trump. Foto/Profimedia

Imediat după tentativa de asasinat, unul dintre miliardarii planetei, Elon Musk, a anunțat că vrea să devină sponsor major al campaniei lui Donald Trump pentru un nou mandat la Casa Albă.

Miliardarul Elon Musk a declarat că intenționează să doneze aproximativ 45 de milioane de dolari în fiecare lună unui nou super comitet de acțiune politică (Super PAC) care sprijină candidatura electorală a lui Donald Trump, potrivit unui raport media din Statele Unite.

Întreaga sumă va merge către un grup numit America PAC, care se va concentra pe susținerea lui Donald Trump prin promovarea înregistrării alegătorilor, a votului anticipat și a votului prin corespondență în rândul rezidenților din statele în schimbare înainte de alegerile din noiembrie, a relatat Wall Street Journal.

Musk a susținut oficial candidatura lui Trump la președinția SUA sâmbătă, după ce fostul președinte a supraviețuit unui atac armat la un miting politic din Pennsylvania.

„Îl susțin pe deplin pe președintele Trump și sper la recuperarea sa rapidă”, a scris Musk pe platforma X, fosta Twitter.

 

Potrivit raportului, Musk intenționează să înceapă să doneze luna viitoare.

Mai multe articole despre:
elon musk donald trump