MENIU

Un mare compozitor american s-a stins din viață! Johnny Mandel, autorul celebrei coloane sonore din MASH, decedat la 94 de ani

MASH

Compozitorul genericului celebrului serial american “M.A.S.H.” s-a stins din viață la 94 de ani în localitatea Ojai din California. Johnny Mandel, care a compus celebra melodie “Suicide Is Painless”, suferea de o boală de inimă, cel puțin asta susține fiica sa Marissa Mandel, citată de publicația Washington Post.

Johnny Mandel și-a început cariera muzicală în big banduri de jazz în anii '40 și '50, cu instrumente precum trompeta și trombonul. Ulterior, a făcut tranziția spe televiziune, scriind muciză pentru programe precum Your Show of Shows. Acest lucru l-a adus imediat în atenția producătorilor de film de la Hollywood.

Totuși “Suicide Is Painless” rămâne cartea de vizită a lui Mandel, de pe coloana sonoră a serialului M.A.S.H. (1970), film cae prezintă o unitate medicală militară în timpul războiului din Coreea. Printre actorii care au evoluat în M.A.S.H. se numără Alan Alda, Mike Farrell, Jamie Farr sau Loretta Swit.

Mai multe articole despre:
filme sua