MENIU

Un luptător de la trupele speciale i-a rupt mâna unui polițist. S-a ales cu dosar penal

Intervenție a forțelor speciale. Foto/arhivă - Inquam Photos, Justinel Stavaru

Incident cu final nefericit, la un antrenament al tinerilor polițiști. Un luptător de la trupele speciale i-a rupt mâna unui agent, la un exercițiu e încătușare.

Un nefericit incident petrecut zilele trecute s-a soldat cu rănirea unui agent de poliție din Galați și cu anchetarea unui polițist care avea misiunea de a-l pregăti tactic și fizic. Accidentul a avut loc în timpul unei sesiuni de antrenament la care participau tineri agenți, recent angajați în structurile Poliției Municipiului.

Unul dintre ei, intrat în sistem de mai puțin de un an, la Secția 4 Poliție, trebuia să facă un exercițiu de încătușare împreună cu un luptător de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, structură desemnată cu antrenarea tinerilor agenți. Din păcate, în timpul procedeului, polițistul de la trupele speciale a reușit, din greșeală, să îi rupă mâna mai tânărului său coleg. Acesta a fost dus la spital și va avea nevoie de intervenție chirurgicală.

În paralel, luptătorul SAS a fost mobilizat pentru cercetări, modul în care a efectuat procedura fiind verificat și în cadrul unei anchete interne, dar și de procurori, într-un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. 

Astfel de antrenamente se efectuează continuu cu personalul nou încadrat în rândurile poliției, mai ales în condițiile angajărilor din sursă externă și chiar al absolvenților unităților de învățământ ale MAI.

Mai multe articole despre:
luptator sas mana rupta politist