MENIU

Un liceu premiat de președintele Klaus Iohannis a avut doar doi elevi la Bacalaureat: Unul l-a picat

Un liceu tehnologic din comuna Mihai Viteazu, premiat recent de președintele Klaus Iohannis pentru meritele deosebite ale cadrelor didactice, a surprins printr-o situație inedită: la examenul de Bacalaureat din acest an, doar doi elevi s-au înscris, iar unul dintre ei nu a reușit să promoveze din prima sesiune. Liceul a fost recunoscut nu pentru rata de promovabilitate, ci pentru proiectele sale educaționale și de dezvoltare.

Situația Bacalaureatului la Liceul Tehnologic din Mihai Viteazu

Anul acesta, doar doi absolvenți ai Liceului Tehnologic din comuna Mihai Viteazu s-au prezentat la examenul de Bacalaureat, ambii fiind din promoțiile anterioare. Dintre aceștia, unul a promovat examenul din prima sesiune, în timp ce al doilea a reușit abia în sesiunea de toamnă. Această situație, deși neobișnuită, reflectă schimbările recente din cadrul unității de învățământ.

În ultimii trei ani, liceul din Mihai Viteazu nu a mai oferit clase de liceu, funcționând doar cu clase de școală profesională. În încercarea de a atrage mai mulți elevi, conducerea a înființat clase de seral, însă acești elevi nu au ajuns încă în clasa a XIII-a, necesară pentru susținerea Bacalaureatului. Cei mai mulți dintre cursanți și-au exprimat dorința de a susține examenul în cadrul școlii din comună, în momentul în care vor fi eligibili.

Premiul acordat de președintele Iohannis liceului din Mihai Viteazu nu a fost legat de promovabilitatea la Bacalaureat, ci de realizările sale în materie de proiecte educaționale și de dezvoltare. Prin fonduri europene și naționale, instituția a reușit să achiziționeze mobilier modern, echipamente de ultimă generație și să ofere elevilor o masă caldă, contribuind astfel la creșterea atractivității școlii.

Alte licee în situații similare

Liceul Tehnologic din Mihai Viteazu nu este un caz izolat în județul Constanța. Și Liceul Tehnologic din Techirghiol, cunoscut pentru o rată de promovabilitate scăzută la Bacalaureat, a fost premiat de președintele Iohannis. În ambele cazuri, distincțiile au fost acordate pentru contribuțiile semnificative la dezvoltarea instituțiilor și pentru implicarea activă în derularea proiectelor cu impact pozitiv asupra comunităților locale.