MENIU

Un jucător maghiar de hochei, umilit la un meci în Ungaria pentru că e născut în Harghita

Sursa foto: Facebook / Aron Reisz

Un hocheist român de etnie maghiară nu a fost lăsat să intre ca spectator la un meci din Budapesta. Bărbatul a fost forțat de către personalul de pază să cânte imnul echipei. 

Sportivul, împreună cu tatăl său, au fost opriți la intrare de către paznici, cu toate că aceștia aveau bilete cumpărate. Motivul pentru care nu a fost lăsat să treacă a fost faptul că este născut la Miercurea Ciuc, în Harghita. Imaginile au ajuns virale pe internet după ce acesta le-a postat pe o rețea socială. 

„Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean maghiar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate pe baza locului de naștere. Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil”, a scris pe Facebook sportivul de 27 de ani, care a jucat și la echipa de juniori a lui Ferencvaros.

Acesta a mai spus că e de neconceput ca să se întâmple așa ceva în Ungaria anului 2022. „Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și românizarea serviciului de securitate sunt rușinoase”, a mai scris sportivul.

Mai multe articole despre:
jucator hochei umilit