MENIU

Un important oficial francez îi cere DEMISIA Adinei Vălean după gafa făcută în legătură cu deturnarea avionului de regimul Lukașenko

Adina Vălean

Gafa făcută de Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, după deturnarea unei aeronave de către regimul lui Aleksandr Lukașenko ar putea-o costa funcția. Luni, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naționale a Franței i-a cerut demisia, criticând reacția sa ”lașă”.

Reacția vine după ce Adina Vălean și-a exprimat bucuria că avionul Ryanair deturnat de Belarus și-a continuat zborul, chiar dacă era fără jurnalistul disident Roman Protasevici.

”Mă alătur evident omologilor parlamentelor Europei pentru a cere sancțiuni semnificative și imediate împotriva Belarusului, dar și suspendarea zborurilor cu această țară, în urma acestei încălcări a normelor de drept, care ar putea costa viața unui om.

Consider mai mult decât scandaloasă reacția lașă a comisarului european pentru Transporturi, care s-a bucurat că avionul deturnat a putut decola din nou de la Minsk fără pasagerul arestat de autoritățile bieloruse”, a scris Jean-Louis Bourlanges pe Twitter.

Acesta a adăugat că, deși nu are obiceiul de a cere capete în cazul unor gafe politice pasagere, acum conștiința îi spune că se impune demisia sau demiterea comisarului european pentru a evita ca această rușine să afecteze imaginea instituțiilor europene. 

Citește și: ”Gafă de proporții a comisarului european Adina Vălean, după deturnarea unei aeronave de către regimul Lukașenko”