MENIU

Un fost șef al SRI, mărturii despre originile Coronavirusului: E foarte greu să afli informații dintr-un laborator din China

Coronavirus

Un fost șef SRI a vorbit la Realitatea PLUS despre cele mai noi ipoteze despre originea Coronavirusului.

Un fost șef al Serviciului Român de Informații a făcut declarații în exclusivitate la Realitatea Plus cu privire la originile apariției coronovarirusului. Totul după ce ambasadorul american la Beijing a cerut Chinei să fie mai sinceră în privința aceasta. De asemenea, acesta susține că este nevoie să se pună presiune pe China pentru ca aceasta țară să aibă un rol mai activ în Organizația Mondială a Sănătății privind pandemia de COVID 19. 

La puțin timp după afirmațiile ambasadorului, China a contestat cu fermitate ipoteza lansată de SUA, potrivit căreia virusul SARS-CoV-2 ar fi provenit dintr-un laborator. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez spune că imaginea țării a fost murdărită și vrea ca oamenii să nu mai cerceteze care este originea virusului. Totodată, în anul 2021 experții în sănătate au mers pe ipoteza unei origini naturale a virusului. Însă, la 3 ani de la declanșarea pandemiei care a ucis aproape 7 milioane de oameni în întreaga lume, originea virusului nu a fost încă determinată. 

"Nu e posibil. Vă dați seama că e foarte greu să afli informații ce se întâmplă într-un laborator din China când e o țară de dimensiunea respectivă și are o protecție... serviciile de informații sau securitatea, cum îi zice, în China cred că are populația României ca pondere. Deci e foarte, foarte greu", a declarat Costin Georgescu, fost șef SRI.

Mai multe articole despre:
costin georgescu sri coronavirus