MENIU

Un fost oficial ONU, condamnat după ce a violat peste 20 de femei - Abuzurile sexuale, petrecute în timpul unor misiuni umanitare

Un fost oficial ONU a fost condamnat după ce a drogat și a violat mai multe femei. Bărbatul a primit 15 ani de închisoare. Abuzurile sexuale au avut loc timp de două decenii, în timpul unor misiuni umanitare în Orientul Mijlociu.

Karim Elkorany, în vârstă de 38 de ani, a agresat sexual cel puțin 20 de femei în timpul călătoriilor sale de serviciu în Irak, Egipt și în timp ce se afla acasă în SUA, susțin autoritățile.

Printre victimele sale se numără jurnaliste, bursiere ale unui program de schimburi culturale și angajate ONU. Acesta a pledat vinovat în luna mai pentru acuzații de agresiune sexuală și pentru că a mințit agenții FBI. 

Jurnaliste, bursiere ale programului Fulbright şi angajate ale ONU pe care Elkorany le-a abuzat s-au aflat printre cele nouă femei care au depus mărturie la Tribunalul federal din Manhattan. Ele au afirmat că sunt urmărite de gândul că nu cunosc detalii în legătură cu momentul în care au fost agresate sau ce fel de droguri a folosit Elkorany pentru a le lăsa inconştiente.

Mai multe articole despre:
onu condamnat viol