MENIU

Un fost ministru al Educaţiei deplânge situaţia şcolilor din România: "Mama lor de nemernici"

Doar 44 de şcoli din Capitală au autorizaţii de funcţionare de la ISU, potrivit reprezentanţilor inspectoratului, motiv pentru care primarii de sector sunt nemulţumiţi şi susţin că aceste avize se obţin foarte greu şi de aceea nu pot moderniza şcolile. Fostul ministru al Educaţiei a comentat pe contul său de Facebook situaţia, precizând că aceste măsuri au solicitate încă din timpul mandatului său.

"Mama lor de nemernici: în 2010 am cerut imperativ măsuri anti-incendiu în şcoli. Toată lumea a făcut mişto de mine atunci şi după ce am plecat nimănui nu i-a mai păsat. Şi acum ne mirăm că doar 22 din 420 de şcoli din Bucureşti sunt OK... Oaameni buni, spuneţi-mi şi mie, sunt eu nebun sau e incredibilă bătaia de joc a celor care mi-au urmat? Sau ambele :)))", a scris fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu.

Anul şcolar 2017-2018. Şcoala începe luni, fără manuale şi fără autorizaţii ISU

Anul şcolar 2017-2018. În fiecare an descoperim că şcolile nu sunt pregătite să-şi primească elevii. 2017 nu face excepţie: majoritatea şcolilor nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Şi, pentru că nu există timp, bani şi, în multe cazuri, nici interes pentru remedierea problemelor, vor funcţiona aşa în viitorul an şcolar.

De exemplu, în Bucureşti, doar 44 de clădiri școlare din 1.066 – 22 din rețeaua publică și 22 din cea privată – au obținut autorizația de securitate la incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile. Acesta a mai precizat că 1.022 de unități de învățământ (grădinițe, școli și licee) sunt practic fără autorizație de securitate la incendiu.

Anul şcolar 2017-2018. Şituaţia este tragicomică dacă ne gândim că în Sectorul 5 singura unitate de învăţământ care avea autorizaţie ISU urmează să fie demolată.