MENIU

Un fost șef TAROM acuză: „Ministrul Cuc mi-a cerut să țin la sol avioanele în ziua moțiunii”

Declarație-șoc a unui fost director TAROM, despre politizarea de la nivelul conducerii. Fostul șef al TAROM Mădălina Mezei îl acuză pe Răzvan Cuc, ministrul interimar de la Transporturi, că i-a cerut să țină la sol avionele în ziua votării moțiunii de cenzură. După ce nu a făcut pe placul ministrului a fost revocată din funcție. După acuzațiile lui Mezei, Cuc a spus că aceasta minte. Surse Realitatea au declarat că, mulți dintre parlamentarii opoziției din provincie au aflat despre acest lucru și au pornit de seara cu mașinile!

Mezei a declarat că ministrul i-a cerut să inventeze probleme tehnice pentru a ține la sol avioanele care făceau curse interne spre București în urmă cu o săptămână, chiar în ziua votării moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului PSD Dăncilă.

Fostul șef TAROM a declarat, joi, la Realitatea TV, că ministrul Răzvan Cuc a chemat-o la minister, la cabinetul ministrului, și i-a cerut să țină la sol avioanele în ziua moțiunii de cenzură.

Obiectivul era să nu ajungă avioanele în timp pentru a împiedica deputații să vină să voteze moțiunea, i-a zis că nu pot să fac acest lucru. Piloții TAROM sunt niște oameni liberi, nu-s subjugati de interese in afara profesionalului. I-am spus că este peste puterea mea să merg mai departe în acest demers”, a spus Mezei la Realitatea TV.

În replică, după acuzațiile lansate de Mezei, Răzvan Cuc a scris pe Facebook că aceasta minte și că de fapt vrea să pară o victimă, pentru a-și acoperi  problemele manageriale.

„Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea.”,  a scris Cuc pe Facebook. 

„Dacă domnul ministru declară acum altceva aș vrea să mă privească în ochi și să-mi spună motivele pentru care m-a destituit noaptea ca hoții! Fără să-mi ceară măcar punctul de vedere. Cu mai puțin de o săptămână înainte îmi prelungise mandatul cu două luni”, a mai spus Mezei la Realitatea TV.  

După ce a refuzat să facă ce i-a cerut ministrul Cuc, Mezei a fost revocată din funcție.

Consiliul de Administrație al TAROM a decis marți seara revocarea Mădălinei Mezei din funcția șef al companiei aeriene, după ce aceasta a fost numită în funcție în luna iunie.

Mezei a spus că va depune o plângere penală împotriva ministrului Cuc.

„Numai așa pot să-mi caut dreptatea. Raportul de forțe dintre mine și domnul Cuc este diferit și nu pot decât să mă adresez Justiției pentru a căuta adevărul”, a mai spus Mezei, joi, la Realitatea TV.

Informația despre cererea ministrului PSD Răzvan Cuc către șeful companiei TAROM  a fost expusă în spațiul public inițial de către liderul PNL Ludovic Orban.

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a referit, miercuri, la situația de la Tarom, invocând informații vehiculate în spațiul public.

„Uitați-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din niște motive foarte străvezii. Sunt foarte mulți în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să țină avioanele la sol la moțiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iași, Timișoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziției și care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moțiunea. Asta se vorbește la Tarom, să nu credeți că inventez”, a declarat Ludovic Orban. 

Mai multe articole despre:
Tarom cuc Mezei