MENIU

Un fost editor Playboy a vizitat toate țările lumii. Cât l-a costat

Podell în Mongolia

Albert Podell este una dintre putinele persoane care se pot lauda ca au vizitat fiecare tara de pe glob.

Din 1965 pana in 2014, fostul editor Playboy a ajuns in cele mai indepartate colturi ale tuturor celor 196 de tari si s-a intors cu o multime de povesti uimitoare si, spera el, "cu mai multa intelepciune din calatorii".

Ajuns varsta de 78 de ani, el le-a impartasit cateva din experientele sale reporterilor Yahoo!, care au aflat totul despre intalnirea lui Albert cu trupele de gherila din Yemen, incercarea de traversa Antarctica, ritualurile voodoo la care a luat parte si interogatoriul crunt la care a fost supus in Cuba.

Pentru autorul volumului "Ocolul Pamantului in 50 de ani: Aventurile mele din fiecare tara de pe glob", fascinatia pentru explorarea globului a inceput inca din copilarie, potrivit DivaHair.ro.

"Am mancat sobolani la gratar in Ghana, tapiri in Panama, carabusi in Kenya si creierul care inca pulsa al unei maimute vii intr-un banchet din Hong Kong".

Daca tortura la care maimuta din China a fost supusa pentru deliciul frivol al invitatilor este justificata de Albert Podell "pentru ca nu ii putea permite gazdei sa isi piarda reputatia", degustarea carabusilor din Kenya i-a lasat un gust amar: "Din pacate, carabusii pe care i-am mancat in Kenya aveau gustul a ceea ce mancau [excremente de elefant, n.r.], dar am trecut peste aceasta senzatie olfactiva aplicandu-mi sub nas spray impotriva insectelor", marturiseste acesta.

Aventura l-a costat pe Albert 300.000 de dolari, cea mai mare parte din suma fiind destinata celor 102 zboruri care au facut posibila traversaea continentelor.

Mai multe articole despre:
călătorii înconjorul lumii trael