Un dig s-a RUPT - Autoritățile din județul Neamț au emis un mesaj Ro-alert către populație! Tanczos Barna a convocat Comitetul Ministerial
Autoritățile din județul Neamț au emis joi un mesaj Ro-alert către populație după ce digul unui iaz din localitatea Bălănești s-a rupt. Ministrul Mediului - Tanczos Barna a convocat joi după-amiază Comitetul Ministerial pentru situația de la Neamț.
Potrivit ISU Neamț, la un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt un dig.
Autoritățile din județul Neamț au emis joi un mesaj Ro-alert către populație după ce digul unui iaz din localitatea Bălănești s-a rupt.
Potrivit ISU Neamț, la un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt un dig.
La fața locului s-au deplasat subprefectul judeţului, angajați ai ISU Neamț, voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani, administratorul iazului și reprezentanți de la Sistemul de Gopodărire a Apelor.
„Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Ghelăești) pentru a asigura avertizarea populației”, a transmis ISU Neamț.
Ministrul Mediului Tanczos Barna a convocat joi după-amiază Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență pentru a analiza evoluția situației de la Bălănești - Neamț.
„Ministrul Barna Tánczos a convocat, în această după-amiază, în format on-line, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență, la care au participat specialiștii din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Administrației Naționale de Meteorologie, ai Administrației Naționale ‘’Apele Române’’, ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor și ai altor instituții de profil, pentru a analiza evoluția situației hidrometeorologice actuale. Specialiștii ANAR au informat că, în cursul acestei zile, s-a creat o breșă la iazul piscicol din Bălănești- amonte, care are un volum de aproximativ 500 mii mc. Debitul estimat evacuat prin breșă a fost de cca 20 mc/s. În aval există Acumularea Bălănești 2, pe râul Valea Neagră (jud Neamț), cu un volum de circa 600 mii mc/s”, anunță Ministerul Mediului.