MENIU

Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Satu Mare pentru că laptele pe care-l primea era îndoit cu apă

Puscarie

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a dat în judecată instituția pe motiv că a primit lapte îndoit cu apă la micul dejun. 

Bărbatul a invocat încălcarea dreptului la o alimentație corespunzătoare pentru deținuții bolnavi. Acesta susține că a primit la una dintre mese “brânză urât mirositoare și lapte îndoit cu apă”, alimente ce nu au putut fi consumate. Judecătorii au analizat însă dosarul și au respins cererea deținutului. Totodată, instanța îl obligă pe acesta să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 200 de lei. 

Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Satu Mare și solicită despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. Pușcăriașul susține că s-ar fi îmbolnăvit din cauza mâncării primite în detenție.

 La data de 31.05.2022 individul a transmis Penitenciarului Satu Mare, prin poştă, o plângere, prin care reclamă faptul că a mâncarea era de proastă calitate, iar din cauza faptului că nu s-a respectat regimul de hrană s-ar fi îmbolnăvit de diabet, solicitând despăgubiri în valoare de 20 de mii de euro.

Cert este faptul că în data de 22.06.2022, judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Satu Mare a respins ca inadmisibilă plângerea formulată de condamnat. Și asta pentru că individul nu a fost niciodată încarcerat efectiv la Penitenciarul Satu Mare, fiind doar în curs de transfer.

Pentru a nu îi încălca drepturile elementare, judecătorii au decis să transmită cererea deținutului către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iaşi. Acolo unde este încarcerat.

Mai multe articole despre:
satu mare penitenciar