MENIU

Un deputat USR s-a vaccinat cu lotul suspect de Astra Zeneca: Să nu ne panicăm

Emanuel Ungureanu, deputat USR

 Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul suspect a cărui utilizare a fost oprită, inițial, în Italia, iar de joi și în România. "Să nu ne panicăm", a fost mesajul portat de parlamenr, care este și membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. 

 

"Să nu ne panicăm! După isteria declanşată de anunţul care face referire la un aşa-zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, ţin să vă anunţ că m-am vaccinat şi eu cu o doză din acelaşi lot şi sunt foarte bine". a precizat Ungureanu, adaugând ca dovadă adeverinţa de vaccinare.

"Aştept cu nerăbdare să mă vaccinez şi cu a doua doză. Înţeleg precauţiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate!" a mai scris parlamentarul.

Joi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că peste 77.000 de doze de vaccin dintr-un lot de vaccin AstraZeneca cu suspiciuni au fost folosite deja în România, iar cele 4.200 de doze rămase au fost carantinate temporară până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului.