MENIU

Un deputat rus propune revenirea la Steagul Victoriei, cu secera și ciocanul

Un deputat al Dumei de Stat propune ca așa-numitul Steag al Victoriei, cu secera și ciocanul, să devină noul drapel de stat al Rusiei. Politicianul susține că astfel s-ar da o replică pe măsură țărilor occidentale care au lansat o campanie de denigrare a simbolurilor istorice ale Rusiei, moștenite din era sovietică.

„Țările occidentale au declarat, de fapt, război Drapelului Victoriei, interzicând-l peste tot. Le este frică de acest simbol, deoarece steagul roșu al victoriei le amintește de măreția poporului nostru și de marea noastră victorie. Cred că este timpul să recunoaștem Steagul Victoriei drept steagul nostru național. Este cel sub care bunicii noștri au luptat în Marele Război Patriotic, iar sub el, azi, armata noastră se confruntă cu neonaziști care au reînviat în Ucraina”, a declarat Mihai Șeremet pentru RIA Novosti.
 
Parlamentarul a subliniat faptul că este mândru de tricolorul rusesc, dar că în actualul stadiu al dezvoltării Rusiei, Drapelul Victoriei, ca simbol al unei superputeri, este mai relevant ca niciodată.
 
Drapelul Victoriei a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale victoriei asupra nazismului, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și un instrument al propagandei staliniste și sovieitice.
 
Fotografia în care a fost imortalizat a fost făcută la data de 2 mai 1945 și susprinde 2 soldați ai Armatei Roșii în timp ce ridică steagul Uniunii Sovietice pe acoperișul clădirii parlamentului Reichstag din Berlin.
 
Mai multe articole despre:
drapelul victorie rusia urss putin razboi ucraina