MENIU

Un deținut, condamnat la 6 ani de închisoare, a evadat din Penitenciarul Focșani

Deținutu Vasile Badiu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și clasificat în regim deschis, a evadat din Penitenciarul Focșani miercuri dimineață, 16 decembrie, în jurul orei 5.30.

Acesta se afla în cadrul secției cu regim deschis.

Vasile Badiu era repartizat ca planton de noapte, fără supraveghere, la grădina agrozootehnică a unității, în momentul în care a evadat.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Deţinutul, cu domiciliul în Sat Brădăceşti,  Comuna Nereju, Judeţul Vrancea, a fost depus în  Penitenciarul Focşani  la data de 21 iulie 2012, fiind propozabil pentru liberarea condiţionată în data de 4 februarie 2016. 

Oamenii legii solicită cetățenilor ca, în cazul în care deţin informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, să contactateze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de telefon 112.  De asemenea cei care au informații pot contacta Penitenciarul Focşani la numerul de telefon 0237/258707.