MENIU

Un cuplu de vegetarieni a recunoscut că băiețelul lor a murit din cauza dietei mamei

O mamă a fost acuzată de moartea fiului ei pe care l-ar fi slăbit cu regimul său vegetarian şi cu decizia de a-l priva de intervenţii medicale la timp.

Londonezii Nkosiyapha Kunene (36) și soția acestuia Virginia (32) au trecut printr-o tragedie în 2012 atunci când băiețelul lor, Ndingeko a murit din cauza rahitismului sever. Băiețelul în vârstă de cinci luni ar fi murit din cauză că oasele sale n-au reușit să se dezvolte suficient din cauza deficitului de vitamina D, fosfor și calciu din cauza regimului alimentar al mamei sale și pentru că aceștia l-au privat de îngrijiri medicale eși familia lor i-a avertizat că bebelușul nu este dezvoltat normal.

CITEŞTE MAI MULT PE PANDORA'S

Cei doi părinți și-au recunoscut vina și acum își așteaptă sentința care va fi anunțată în 28 februarie.

"Vegetarianismul este o alegere personală atunci când vine vorba de alimentație. Sunt mii de argumente pro și contra apropo de aportul de proteine pe care îl furnizează/sau nu acest regim alimentar celor care renunță definitiv la carne și produsele animale derivate. Și mai există și discuțiile despre costul unui astfel de regim pentru ca el să funcționeze. Totuși, când vine vorba despre ce fel de regim alimentar alegem pentru copii sau pentru noi înșine atunci când copiii depind de alimentația mamei, lucrurile sunt ceva mai complicate și din păcate pot să ducă la tragedii.", scrie Dora Constantinovici pe Pandoras's.

Nu este primul caz de acest gen. În 2008, fetița în vârstă de doar 11 luni a unui cuplu de francezi (tot vegetarieni) a murit din cauza malnutriției și a lipsei de îngrijire medicală. Fetița fusese de asemenea hrănită doar prin alăptare și nu și-a primit nici aportul de legume și fructe necesar pe lângă mesele obișnuite.

Mai multe articole despre:
moarte copil dietă vegetarieni acuzaţi vegan