MENIU

Un cuplu a călătorit 5 ani fără să plătească nimic la cazare. Care sunt trucurile folosite de cei doi

Lars și Shelley se numărăprintre cuplurile care au decis să lase munca și o viață stresantă și să se concentreze pe ceea ce le place mai mult: călătoriile. Dar, spre deosebire de alte cupluri care postează pe blogurile de turism, cei doi au un avantaj: au învățat și strategii pentru a cheltui cât mai puțini bani, dacă se poate chiar deloc.

Acum merg dintr-o parte în alta a lumii de cinci ani, timp în care au vizitat 39 de țări. Pe baza experienței acumulate, au alcătuit o listă cu cele mai importante ponturi cu ajutorul cărora au reușit să cheltuiască considerabil mai puțini bani pentru cazare, mijloace de transport, mâncare sau activități.  

Sfaturile unor turiști isteți pentru a nu cheltui bani când călătorești

  1. Cazare gratuită

Cei doi povestesc pe blog că au economisit de-a lungul celor cinci ani circa 50.000 de dolari obținând cazări gratuite. Există agenții de ”house-sitting” unde oamenii își listează casele în timp ce sunt plecați, iar doritorii trebuie să îngrijească proprietatea și să aibă grijă de animalele lor de companie, acolo unde este cazul, în schimbul cazării gratuite.

”Suntem uimiți că oamenii nu au auzit de asta”, scriu cei doi pe blog.

  1. Zboruri ieftine

Dacă aveți un program flexibil, ideal este să căutați întâi cele mai ieftine zboruri și în funcție de ele să vă alegeți destinația. Atunci când rezervați un zbor, există câteva aspecte importante:

Verificați diferențele de preț în funcție de zilele săptămânii deoarece tarifele sunt adesea mai mici în mijlocul săptămânii.

Rezervați zborul cu mai multe luni în avans.

Alegeți o companie aeriană care oferă călătorilor modificări sau anulări de zboruri fără taxe.

Alegeți un aeroport mai puțin cunoscut, este adesea mai ieftin.

Setați o alertă de preț pentru zborurile care vă interesează ca să fiți notificați atunci când acestea scad.

Orientați-vă spre zborurile de noapte, sunt mai ieftine.

  1. Mai puține taxe pentru bagaje

Taxele pentru bagaje sunt destul de mari dacă alegeți să călătoriți cu avionul. Încercați pe cât posibil să vă limitați doar la un bagaj de mână. De asemenea, verificați întotdeauna dimensiunile impuse de fiecare companie aeriană în parte deoarece unele sunt stricte în această privință. Dacă aveți haine voluminoase, îmbrăcați-le în loc să le puneți în bagaj, dacă este posibil. De asemenea, nu luați de acasă obiecte pe care le puteți cumpăra de la destinație.

  1. Călătorii în extra-sezon

Dacă alegeți perioada de vârf a unei destinații, veți plăti mai mult. Călătoriile în extra-sezon, în schimb, sunt adesea foarte ieftine. Cele mai scumpe perioade sunt adesea: vara, vacanțele școlare ale copiilor, perioada sărbătorilor de iarnă și sezonul de schi în zonele cu zăpadă.

  1. Evitați destinațiile populare

Anumite destinații foarte populare atrag turiști mai mereu, cum ar fi Paris, Barcelona, Londra etc. Dacă doriți neapărat să le vedeți, o idee ar fi să alegeți o cazare în afara orașului și să închiriați o mașină cu care să vă deplasați.

Pe de altă parte, puteți alege o alternativă mai ieftină a destinației dorite. De exemplu, puteți merge la schi în Bettmeralp în loc de Alpii elvețieni. De asemenea, în loc să mergeți la mare în Grecia sau Italia, puteți merge în Albania.

  1. Cazare în afara orașului

Indiferent de destinația aleasă, cazările în afara orașului vor fi întotdeauna mai ieftine. Dacă aveți posibilitatea de a folosi transportul în comun, este o idee bună pentru a economisi bani. În plus, prețurile restaurantelor și cafenelelor din afara orașelor sunt mai mici.

  1. Mai puțini bani pe mâncare

O variantă ar fi să vă pregătiți, pe cât posibil, propria mâncare. Asta nu înseamnă să dispuneți de bucătărie, ci să vă faceți cumpărăturile la supermarket pentru a pregăti sandvișuri sau salate, sau să cumpărați fructe. O altă variantă ar fi să alegeți cazări cu mic dejun inclus sau să cumpărați mâncare de tip ”street food” (n.r. - de la chioșcurile de pe stradă) în loc să mergeți la restaurant.

  1. Cumpărați o cartelă locală 

Roamingul este destul de costisitor și este necesar să aveți conexiune la internet atât pentru a păstra legătura cu cei dragi, cât și pentru a căuta informații online, restaurante, recenzii, locuri de vizitat, sau pentru a folosit aplicații de tipul Google Maps pentru a ajunge dintr-un punct în altul.

În majoritatea țărilor puteți cumpăra o cartelă la destinație care este mai ieftină decât activarea Roamingului.

  1. Găsiți activități gratuite

În funcție de destinația aleasă, cu siguranță veți găsi o mulțime de activități pe care le puteți face dacă vă documentați în prealabil, cum ar fi concerte în aer liber sau muzee și obiective cu intrare liberă în anumite zile ale săptămânii.

  1. Lucrați în timp ce călătoriți

Dacă puteți lucra remote, atunci puteți îmbina utilul cu plăcutul în cazul în care doriți să călătoriți o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, există diverse asociații care au nevoie de voluntari și care, în schimb, asigură masa și cazarea.