MENIU

Un cunoscut medic din Iaşi, căutat după ce a lăsat un bilet de adio. Era acuzat de malpraxis

<p>Medic: Nu există tratament pentru leziunile căilor respiratorii, nici la noi, nici &icirc;n afară</p>

Un medic este căutat de polițiști după ce a dispărut de câteva zile. Colegii doctorului de la Maternitatea Elena Doamna din Iași se tem că acesta și-a luat viața, asta după ce doctorul a lăsat un bilet de adio, în care anunța că se va sinucide.

Medicul anestezist Onoriu Filip, fostul șef al Secției de Anestezie și Terapie Intensiva, a lăsat în urmă multe semne de întrebare, nici măcar membrii familiei nu-și pot explica gestul bărbatului.

Colegii l-au văzut ultima oară vineri, când a venit la muncă și și-a desfășurat activitatea normal, fără a da ceva de bănuit. Medicul de 63 de ani locuia singur de mai mult timp, după ce a divorțat de soție. Alarmată că bărbatul nu-i răspundea la telefon, o rudă care deținea cheia de la apartamentul acestuia, a mers la locuința lui să vadă ce s-a întâmplat. A găsit pe masa din sufragerie buletinul medicului, cardurile și o sumă mare de bani, dar și un bilet în care dr. Filip a scris că se va sinucide în spatele Mănăstirii Galata. Rudele au căutat disperate în spatele mănăstirii și în împrejurimi, dar nu l-au găsit.

Săptămâna trecută, soțul unei paciente care a decedat în anul 2010, după ce nu a putut fi intubată de medicul anestezist Mihaela Matei de la Elena Doamna, a redeschis acțiune penală în instanță, împotriva doctorilor acuzați că i-au ucis soția. Medicul anestezist Onoriu Filip a fost chemat în sala de operație, după aproape jumătate de oră, timp în care dr. Matei a încercat, dar nu a reușit, să intubeze pacienta, starea acesteia fiind deja gravă.

Zilele trecute, polițiștii au reluat cercetările în acest caz, anchetatorii ridicând de la maternitate mai multe documente. Potrivit bzi.ro, o parte din personalul medical implicat în cazul Danielei Badii a fost chemat la audieri.

Managerul spitalului a precizat că dr. Onoriu Filip nu a avut nicio abatere disciplinară.

Mai multe articole despre:
malpraxis medic anestezist onoriu filip