MENIU

Un copil de 7 ani a murit după ce a inhalat insecticid. Minorul și-a dat ultima suflare sub ochii tatălui

Un incident dramatic a avut loc în Botoșani, unde un băiețel de doar 7 ani și-a pierdut viața după ce a inhalat o substanță toxică. Copilul a murit sub ochii tatălui său, care tocmai efectuase dezinfectarea stânei de oi cu insecticid.

Copil mort după ce a inhalat insecticid

Această tragedie subliniază pericolul insecticidelor, nu este pentru prima dată când un copil moare din această cauză în România. De această dată, substanța folosită pentru dezinfectare a fost fatală pentru băiatul de 7 ani. Tatăl său, în încercarea de a menține igiena stânei, a folosit insecticidul care, din păcate, a ajuns și în zona în care cei doi dormeau, din cauza ploilor recente.

Copilul, care petrecea mult timp în jurul stânei și alături de animale, a inhalat substanța toxică, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid. Deși au fost chemate echipajele medicale și s-au efectuat manevre de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat.

Ce au transmis medicii în acest caz

Conform declarațiilor UPU-SMURD, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a intervenit rapid la fața locului, însă toate eforturile de resuscitare au fost în zadar. „Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost chemat de un echipaj B pentru un copil de 7 ani, aflat în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1 mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid", a transmis UPU-SMURD.

Familia se pregătește să-l conducă pe ultimul drum pe copil.