MENIU

Un copil de 7 ani a ajuns de urgență la spital. Minorul a fost intoxicat cu fum după ce a dat foc apartamentului în timp ce se juca

Un copil de 7 ani din Piatra-Neamț a suferit o intoxicație cu fum după ce a provocat un incendiu, din joacă, în apartamentul situat la parterul unui bloc. Incidentul a avut loc joi, iar conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, incendiul se manifesta violent, cu flăcări și o degajare mare de fum la momentul sosirii pompierilor.

Pompierii au ajuns de urgență la fața locului

Înainte de sosirea echipajelor de intervenție, copilul a reușit să iasă singur din apartament. Echipajul SMURD l-a preluat imediat pentru îngrijiri medicale, constatându-se că era intoxicat cu fum. După evaluare și acordarea primului ajutor, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Piatra-Neamț pentru tratament suplimentar.

În momentul incendiului, în apartament nu se afla nicio altă persoană. Cu toate acestea, pompierii au evacuat o mamă și doi copii dintr-un apartament situat la primul etaj, care era inundat de fum. Femeia, în vârstă de 27 de ani, a fost evaluată de echipajul SMURD și ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Cauza incendiului

Incendiul a distrus bunurile dintr-o cameră și holul apartamentului. Pompierii au intervenit cu ajutorul unui ventilator pentru a elimina fumul din apartament și de pe casa scării, prevenind astfel extinderea daunelor.

Potrivit ISU Neamț, jocul copilului cu focul a fost cauza probabilă a incendiului. Acest incident tragic subliniază importanța educării copiilor despre pericolele focului și supravegherea atentă a acestora pentru a preveni astfel de situații.