MENIU

Un copil de 2 ani a murit înecat cu o boabă de porumb. Părinţii acuză medicii

Tragedie la Focsani

Un nou caz de malpraxis. Părinţii unui copil acuză medicii de la Spitalul Muncipal din Tecuci după ce băieţelul lor, de aproape doi ani, a murit înecat cu o boabă de porumb.

Micuţul a fost purtat de la un spital la altul, iar părinţii spun că la Tecuci, unde au fost iniţial, băiatul a fost tratat superficial. Acuzaţii apar şi la adresa doctorilor de la Spitalul Judeţean Galaţi, unde a murit copilul. Medicii neagă acuzaţiile.

Tragedia s-a petrecut luni. Băieţelul a băgat în gură mai multe boabe de porumb în timp ce se juca. Mama lui a observat şi i-a scos boabele din gură însă unul fusese deja înghiţit. Alertaţi, părinţii l-au dus imediat la Spitalul Municipal din Tecuci. Aici însă copilul nu ar fi fost tratat ca o urgenţă.

"L-a văzut medicul de garada. Acesta a mers cu el la radiografie, la- vazut, a vazut filmul de la radiografie şi acolo am inteles că domnul doctor a zis ca nu vede nimic, dar sa stea liniştiţi să aştepte 2-3 ore ca nu o sa se intample nimic. Asistenta i-a spus mergeti afara la aer dati I apap s abea si asteptati 2-3 ore pana va cheama", a spus unchiul copilului, Constantin Vârlănuţă.

Directorul spitalului din Tecuci susţine că a vrut să-l trimită pe micuţ la Galaţi cu o salvare, dar familia nu a fost de găsit.

Părinţii au dus copilul cu maşina personală la Spitalul Judeţean din Galaţi. Însă când au ajuns acolo, băiatul a decedat. Medicii susţin că a ajuns în stare gravă, lucru contrazis de rudele micuţului.

Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi susţine că s-a facut tot ce se putea pentru slavarea copilului. Rudele au depus însă o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci şi la Comisia de Malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică.

 
Mai multe articole despre:
copil bebeluş boabe de porumb