MENIU

Un copil de 15 ani din judeţul Covasna, printre decesele Covid din ultima săptămână

Deces

Un copil în vârstă de 15 ani din judeţul Covasna se numără printre pacienţii care şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână, în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, relatează realitatedecovasna.net.

Directorul medical  la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, dr. Roşu Matyas, a precizat că adolescentul a ajuns la spital în stare gravă, având pneumonie bilaterală Covid-19, şi multiple comorbidităţi, şi a decedat în cursul zilei de marţi, după 6 zile în care a stat internat la secţia de Terapie Intensivă, intubat.

„Avea o formă foarte gravă de pneumonie Covid-19, iar pe lângă asta, suferea de mai multe malformaţii şi probleme congenitale: avea Sindrom Down, o malformaţie cardiacă din naştere, hipertensiune pulmonară şi suferea de obezitate.

A ajuns la spital cu pneumonie extinsă, bilaterală. A fost internat în secţia ATI, intubat, ieri la prânz încă era în viaţă, colegii au făcut tot ce se poate dar din păcate nu l-au putut salva”, a explicat directorul unității medicale, pentru We Radio.