MENIU

Un copil a murit din cauza gripei aviare. India, țară îngenuncheată de pandemia Covid-19, anunță PRIMUL caz de contaminare umană

India

India a anunțat primul deces provocat de gripa aviară.  Este vorba despre un băiat de doar 11 ani. 

Băiatul a fost internat la Institutul de Ştiinţe Medicale All India din New Delhi în 2 iulie şi a murit marţi, după cedarea organelor interne, se arată într-un comunicat guvernamental.

Potrivit medicilor, acesta contractase un virus al gripei aviare din tulpina H5N1.

Autoritățile au transmis că au fost plasați în izolare atât medicii și personalul medical care au tratat pacientul, cât şi familia băiatului.

În Haryana, statul natal al băiatului, din nordul Indiei, autorităţile din domeniul zootehnic nu au identificat niciun caz suspect de gripă aviară şi au intensificat monitorizarea.

În ultimii 20 de ani, în India au fost raportate şase focare de gripă aviară la păsări de curte, toate aduse sub control. Până acum, în țară nu au mai fost raportate cazuri de contaminare umană, potrivit Agerpres. 

Acesta este un potențial nou risc pentru India, a doua cea mai afectată țară de pandemie. Bilanțul cazurilor Covid-19 depășește 31,2 milioane, iar cel al deceselor, 418. 620.