MENIU

Un copil a ajuns de urgență la spital după ce a fost mușcat de propriul câine. Minorul ieșise la plimbare cu patrupedul

Un copil de 12 ani a fost mușcat de propriul câine după ce animalul a scăpat din lesă în localitatea Limanu, județul Constanța. Incidentul a avut loc luni seara, pe strada Eroilor, iar poliția a fost sesizată imediat de către localnici.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit informațiilor furnizate de polițiștii de la Secția 2 Poliție Vama Veche - 2 Mai, băiatul se afla la plimbare cu câinele său când animalul a reușit să scape din lesă. În încercarea de a-l prinde, copilul a fost mușcat de câine pe antebraț.

După incident, copilul a fost transportat de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri adecvate. Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale evenimentului și a verifica dacă proprietarul câinelui, sau persoana care avea custodia temporară a animalului, a respectat măsurile de siguranță prevăzute de lege pentru prevenirea atacurilor canine, conform Ordonanței de Urgență 55/2002.

Autoritățile continuă cercetările pentru a clarifica toate detaliile incidentului și pentru a lua măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.