MENIU

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID, deschis la Institutul Marius Nasta din Capitală

Beatrice Mahler, managerul Marius Nasta

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, cu 13 paturi, se va deschide, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către a informat managerul unităţii medicale, medicul Beatrice Mahler.

"Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID", a afirmat Mahler, citată de Agerpres.

Potrivit medicului, programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Vestea bună este că tot, astăzi, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.

Practic, de azi, Institutul Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi-COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie în parte, a mai spus Mahler.