MENIU

VIDEO Imagini ȘOCANTE în județul Botoșani: Un cimitir întreg a fost DEVASTAT de 2 copii minori. A fost deschis dosar penal

Cimitir devastat de copii, în Botoșani / Captură foto Monitorul de Botoșani

Doi copii de 11 și 12 ani au făcut ravagii într-un cimitir din județul Botoșani. În plină zi, în doar câteva ore, minorii au distrus zeci de cruci de marmură. Alertați de zgomote, sătenii au mers să vadă ce se întâmplă și au sunat imediat la 112. Acum, părinţii copiilor sunt nevoiţi să plătească pagubele, relatează Realitatea PLUS. 

"Uitați ce au făcut! Au rupt crucea, au prăvălit pe acolo. Și aici, la mătușa mea, uitați ce au făcut!", spune o localnică. 

Întâmplarea a avut loc în satul Dacia, din judeţul Botoşani. Cimitirul se află la o distanţă de câteva sute de metri de sat, iar cei doi copii au crezut că nu îi vede nimeni. O localnică aflată pe câmp a auzit zgomotele și a dat alarma. Când au ajuns la faţa locului, oamenii au descoperit că toate pietrele funerare de la morminte erau puse la pământ, iar unele dintre ele erau distruse complet.

"Au distrus mormintele! Niste copii care n-au fost supravegheati. Nu-i posibil asa ceva! Trebuie să plătească. Să suporte material și rigorile legii", spune alt localnic.

Polițiștii i-au identificat imediat pe cei doi minori, iar părinţi acestora trebuie să suporte acum toate cheltuielile pentru reparaţia pietrelor funerare din cimitir.