MENIU

Un chinez s-a predat de bunăvoie poliției după 3 ani pentru că nu a mai suportat restricțiile COVID-19

Un chinez s-a predat de bunăvoie poliției după 3 ani pentru că nu a mai suportat restricțiile COVID-19

Un bărbat chinez dat în urmărire de trei ani de poliție a preferat să se predea decât să mai suporte restricțiile drastice COVID-19 impuse de regimul de la Beijing.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, s-a predat de bunăvoie, pe 24 decembrie, poliției locale din orașul Hangzhou după ce s-a confruntat cu restricțiile de călătorie severe. Bărbatul a fost implicat într-un caz de înșelăciune în 2018 dar a reușit să scape de poliție în ultimii trei ani. Decizia a luat-o după ce, fiind constrâns de restricții să rămână ascuns, a început să sufere tot mai mult din cauza stresului psihic puternic și a stării de sănătate din ce în ce mai proaste, scrie time.com.

China a lansat un mecanism de urmărire a contactelor în întreaga țară la scurt timp după izbucnirea pandemiei de COVID-19 în 2019, pe lângă testările aleatorii în masă, controlul deplasărilor și impunerea carantinei imediat după depistarea infectării cu SARS-CoV-2. În plus, cei din categoriile de risc, care pot fi infectați, nu au voie în spațiile publice sau să se deplaseze între diferitele regiuni ale țării. Aceștia sunt identificați prin „codul sanitar” instalat pe telefoanele mobile ale chinezilor, ce evaluează riscul ca o persoană să fie infectată cu virusul.

Imediat după ce s-a predat poliției, bărbatul a fost încarcerat. Primele semne legate de intenția de a se preda autorităților au apărut la începutul lunii decembrie, potrivit comunicatului Poliției de pe contul WeChat din Hangzhou. Familia și avocații lui Lao Wu au început să vină des la polițistu lcare s-a ocupat de cazul acestuia pentu a-l întreba despre unele din procedurile legale de predare. 

Acesta nu este primul caz în care un fugar se predă poliției chineze din cauza restricțiilor COVID-19.

În mai 2020, un bărbat în vârstă de 48 de ani din provincia Gansu aflată în vestul Chinei s-a predat autorităților pentru că nu a mai avut din ce să trăiască din cauza lipsei unui act de identitate și a „codului sanitar”. El era dat în urmărire de 24 de ani pentru omor.

Sursă Foto: WeChat